vasfasz

A magyar közéleti témákkal szerencsére nagyon ritkán foglalkozom, mondjuk úgy, hogy szánt szándékkal tartom magam távol tőle, pedig a vérnyomásnövelő hatásuk úgy tűnik garantált lehet, ha az ember napi szinten érdeklődik ilyesmik iránt.
Jómagam általában csak azokkal a cuccokkal találkozom, amikből már tréfás mémek is születnenek, ilyenkor néha elolvasok róluk egy-egy cikket. Ma a gellérthegyi zászlórúdállításba futottam bele, ami éppen csak egy kicsit több, mint ötezermillió forintba fáj majd az adófizetőknek és ugye soha nem volt még ekkora szüksége a hazának ilyen potom pénzért kivitelezhető fallikus szimbólumra.
A citadellába szúrt vasdorong , – már ha sikerül a szűkös száznegyvenhárommillió forint / méteres költségvetésből kihozni valahogy – 35 méter magas lesz, és a nyurga oszlopszerű dolgokról nekem valahogy mindig a vitorláshajók árboca jut eszembe.
Hogy ne legyek túl demagóg, amiért lélegeztetőgépre számolom át a költségeket (Hú basszus bocs, a mennyiségi lélegeztetőgép vásárlás most épp nem igazán jó példa.) csak úgy hasraütésszerűen megnéztem egy akkora bárka árát, amihez nagyjából ilyen árbocméret tartozik. (Egész biztos lehetne sokkal illusztrisabb példákat is hozni, de nem kívántam az első találaton túli extra időt fecsérelni a keresésre.)
Tudvalevő, hogy ha megfelelően gazdag vagy és szeretnél valamivel felvágni a sportautógyűjteményed mellett, akkor a yachtok ideális választásnak bizonyulhatnak, ugyanis amellett, hogy tényleg űrtechnológiás prémium alapanyagokat használnak a megépítésükhöz, mégis szeretik a milliárdosok bukszavastagságához dukáló módon túlárazni őket.
Ezt a kis szart találtam például, hárommilliónégyszázezer euróért.

A wally által konstruált “Magic blue” névre hallgató csodahajó vitorlatartójának magassága két méterrel magasodna a tervezett országzászlólengető fölé, – ha vennék a fáradtdságot, hogy felcipeljék a Gellérthegy tetejére – és nemmellesleg a magasba nyúló póznán kívül ehhez ugye, tartozik egy ilyen méretes luxusyacht ott alul. Vagyis tulajdonképpen egy fényűző szálloda, amely nem csak, hogy kurva puccos, de önjáró, valamint képes dacolni a tengerek és óceánok támasztotta kihívásokkal is. (Olyannyira, hogy Rolex kupát is lehet vele nyerni maxiyacht kategóriában) Na ebből a csecse kis óceánszaggatóból lehetne venni négyet, a mi kis zászlókarónk árából.
Még szerencse, hogy ez itt egy olyan ország, ahol senkit nem néznek hülyének.

Címke , , , ,

One thought on “vasfasz

  1. Bagoly41 szerint:

    Az egész bandát arra kellene felakasztani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: