Fák, levelek, Duna és növényi ágvégződések

Elméletileg eddig is tisztában voltam vele persze, de a tény vizuális megerősítése csak az ősz elhamvadó színein keresztül sejlik fel igazán. Ahogy a környék koloritot vedlő fái, bozontos koronájuk maradékát végképp a maguk alatti síkra terítve, elengedik az utolsó sárgákat is, és pőrén maradt ágaik közt, a megvakult szemek tört szürkéjét, vagyis a télbe hajló égbolt tónusbeli sajátját, alant is megjelenítő reflexió, tétova csillogásában, kirajzolódik, a hömpölygő víz, megkönnyebbülök kicsit. Ha a hétköznapok folyásán sokat nem is módosít, mégis megnyugtató a tudat, hogy egész közel lakom a folyóhoz. Mondjuk a hőmérséklet kevésbé indokolja, az egy kávé elfogyasztására elegendőnél huzamosabbnak mondható ideig tartó erkélyen tartózkodást, ahonnan mindez a fékezett habzású szépség még láthatóvá is válnék, de hát ugye nem lehet mindent egyszerre.
Ha tehetem úgyis ott ülök az ártér iszapbőrű kövein, tekintetem a barnás habok közé szúrva és hagyom, hogy a hullámok billegése megpróbálja kioldani belőlem azt a jelenleg szűnni nem akaró feszültséget, amit kimosni magamból eddig még csak a nagyvíz közelségének sikerült. Kényelmetlen hordalékhegy torlódott most fel, beékelődött a bordám kerítésének ívei közé és bármenyit nézzem is a Dunát, nem sikerül tőle megszabadulnom.
Gyanús volt, hogy itt, a dihidrogénoxid bámulásnál valami keményebb cuccra lesz szükség, úgyhogy jelenleg, a “fűben fában orvosság” jellegű népi adoma nevében, intenzív orbáncfű kúrával, próbálom növelni a démonaim átlátszóságát.
Szerencsére a fényérzékenységet okozó mellékhatása így télvíz idején nem okoz olyan zavarbaejtően nagy problémát, mint magának a fény hiányának a hangulatomra gyakorolt negatív hatása. Eddigi tapasztalataim alapján ugyan biztosan nem vetemednék a növényekben rejtező vegyületek hatalmának lebecsülésére, azonban ismervén a pszichés gondjaim makacsságát, őszintén szólva nincs túl nagy bizodalmam a jelenlegi terápiában. Bár amenyiben a főzetek állítólagos hangulatjavító hatása képes legalább a szürkeségből adódó lehangoltságot kikompenzálni, akkor máris beljebb vagyok.

Címke , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: