Megigéremhogyazutolsókovidondühöngőposzt!

Végetért az idei, “Vágj ki egy fát Jézusért” népünnepély, mindenki derekasan kivásárolta és garatigzabálta magát, úgyhogy jöhetnek újra a vidám hétköznapok.
Annyira ugyan nem vagyok megveszekedett sztahanovista, hogy a két ünnep közt is hajnalok hajnalán nyomjam a túlórát, úgyhogy csak hétre veretek ki csepelre. Ilyenkor már azért vannak hajnali fények, amiben megcsodálhatom az utat szegélyező hirdetőoszlopok során végigismételt nemzetiszín kijárási tilalom dömpinget.
Remek!
Gondolom ez is olcsó volt…
(Egy ilyen vidám kis propagandakampányból, mondjuk biztos kijönne egy helyre kis hajléktalanszálló, de ugye az efféle szubhumán páriák nem férnek bele nagyon, a jólmegszokott kékalapra hazugságnyomtatás, keretei közé, ami ezúttal nem átallja azt állítani, hogy: “Minden élet számít!”
Leszámítva persze a társasági, a kulturális, éjszakai, és egyéb életeket, nomeg persze azokét, akik az előbbiekből élnek, illetve ugyebár csak éltek, hiszen ezekhez a megvédendő életekhez biztonsági okokból már jár a múlt idő jele. (A többi nemszámító éléshordozóról [drogosok, buzik, cigányok, szegények, liberálisok, egyetemisták, füstszűrőscigarettátszívósapkások, ésatöbbi.] már nem is beszélve, azok úgyis csak azért fontosak, hogy az éppen még a “valamelyestszámítók” klubbjába tartozók előtt legyen szemléltetőeszköz, amolyan elrettentő példa, láthassák, hogyan lehet járni, ha nem fizeted a tagsági díjat.)
Mennyé haza otthonlenni, aztán ott is maradni nyolcórától, mert miután végeztél a melóddal, akkor talán még esetleg kezdhetnél az életeddel valami hasznosat, de NEEEM, a nagytestvér ugyanis jobban tudja, hogy neked mit kell csinálnod, hisz felnőttként csak addig kezelnek, amíg kötelességeket kell teljesíts, a jogok, azok meg olyanok, mintha valamiféle úri kegy lenne, amit nagy jóságukban gyakorolnak feléd, de alkalomadtán vissza lehet venni, ha úgy látják jónak.
Most pedig éppenséggel úgy látják, és hát fenenagy bölcsességükben ki merne kételkedni…
Ésszerű, hiszen a kórság állítólag denevérekről terjedt át az emberre, arról a fránya bőregérről meg a hülye is tudja, hogy napnyugta után aktív, így hát evidens, hogy a tőle származó kórokozó is éjszakai műszakban fertőz igazán, olyannyira, hogy mehetsz a faszalá, ha hat óra negyvennyolckor érsz csak el a boltig, akkor ugyanis már elédáll a biztonságiőr, mert a mittudoménhányasszámú kormányrendelet értelmében héttől már kaját sem vehetsz magadnak.
Ennyit arról, hogy vigyázzunk egymásra.

Címke , , , , ,

One thought on “Megigéremhogyazutolsókovidondühöngőposzt!

  1. Rudi Traf szerint:

    ne áltasd magad , napi agyrém biztosított ebben az országban . Ajánlok viszont könyvet ( régebbi blogot ) , ami elterelheti a figyelmedet : Soltész Béla nevére keress rá, sok felé utazott, jól ír – hátha érdel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: