cséééér

Harsány rikoltozásra riadtam fel reggel, amolyan karcos, rekedtes, de mégis magas hangfekvésű kiabálásra. Miközben az agyam ízlelgette az ébrenlét első információfalatjait és a félig még az álom viszkózusabb közegében ázó tudat, lassan, lépésről lépésre szerves egésszé tákolta össze a körülöttem tenyésző valóság különböző érzékszervek felől beérkező ingercsomagjait, a beszüremlő hangfoszlányok nyomán, automatikusan mosolyra húzódott a szám.
Még mielőtt kidugtam volna az orrom a cockpitből, tudtam, hogy kecses fehér madárkákat fogok találni a partmenti bóják sárga szivacsgyöngysorán.
Szépen kiporciózva, egy bója-egy madár.

Nem is kellett csalódnom a hangok csalhatatlanul a Thalasseus sandvicensis-ekhez tartoztak és az öböl összes lebegő alkalmatossága annak rendje s módja szerint csérparkolóvá változott.

Ha a Kentiek megérkeztek, akkor a kis, piroscsőrű-piroslábú sarki brigád képviselői is befutnak hamarosan…
A poros, fátyolfelhős égboltborítás által bántóan polarizált fényben, a fémes csillogású vízfelszín ezúttal nem rajzol túl szép kontrasztokat, ráadásul a hajó billegése is elejét veszi az igazán éles képek készítésének, de ha nem is sikerülnek mindig jó fotók, ennek a madártárolóbója élménynek a könnyed vidámságát mégis igyekszem minden évben megosztani, a blog gyér számú olvasóival, háha másra is átragad ez az érzés…

Wellcome back buddies!

Repül
Landol
Sikít

(Egyszerűen imádom a pipik hófehér hasán izzó reflexiókat…)

Címke , , , , ,

One thought on “cséééér

  1. Mária Szonda szerint:

    Hát bizony jó együtt lenni a természettel és pláne az élővilággal..minden állat egy külön világ különösen a madarak tudnak nagyon titokzatosak lenni a számunkra..holott ők pontosan tudják érzik..mi a dolguk!

    TÚLOLDAL ezt írta (időpont: 2020. szept. 26., Szo 23:45):

    > nemkomplett posted: ” Harsány rikoltozásra riadtam fel reggel, amolyan > karcos, rekedtes, de mégis magas hangfekvésű kiabálásra. Miközben az agyam > ízlelgette az ébrenlét első információfalatjait és a félig még az álom > viszkózusabb közegében ázó tudat, lassan, lépésről lépésre ” >

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: