Napicsoda

Pár napra kitusztult az ég, a szél elfújta a szahara porát és a közeli sziget hegyóriásának látványa szinte karnyújtásnyi közelségbe kúszott a ropogósan friss levegőben.
Nagyon ritkák az ilyen tiszta napok, amikor nem csupán a Teide hósipkás csúcsa látszik, de a partmenti települések is szabad szemmel kivehetők.

Ilyenkor általában a naplementék is varázslatosak, és a nem mindennapi légköri viszonyok a különleges felhőtípusokból is kiállítást rendeznek.
Volt altocumulus lenticularis, stratocumulus mamma, és egy csodaszép fűrészfoghullámokat felvonultató Kelvin-Heimholtz is, amiből tényleg kuriózum szabályosat látni.
Sajnos azóta elmúlt a tiszta idő és a visszaszivárgó kalima nem csak az impresszív látványtól fosztott meg, de a húsrohasztó hőségével az éjszakákat is álmatlanul forgolódó verejtékben pancsolássá alakította.
Cserébe viszont az óceán megnyugodott és az ég szürkéssárgáját visszatükröző, higannyszerű, mozdulatlan felszínén, a szuperéles kontraszt miatt már messziről látszik, ha a teknősök felmerülnek levegőtvenni. Egyikük éppen a hajó alatt úszott el komótosan, mikor a reggeli kávémat szürcsölgettem az orrban.
Minden változás tartogat valami csodát!

Címke , , , , ,

2 thoughts on “Napicsoda

  1. Peter Kuszmann szerint:

    Tegnap vettünk nekem egy esőkabátot meg egy hosszúujjú pulcsit, mert olyan özönvízes idő van.

  2. Mária Szonda szerint:

    Gyönyörűek a képek és el tudom képzelni a csöndes és a birzasztó meleg időt is..de a víz legalább mindíg Ott van kéznél..úgy használd mint én a zuhanyt..csuda szépek a naplementés színek!!

    TÚLOLDAL ezt írta (időpont: 2020. jún. 25., Csü 22:13):

    > nemkomplett posted: ” Pár napra kitusztult az ég, a szél elfújta a szahara > porát és a közeli sziget hegyóriásának látványa szinte karnyújtásnyi > közelségbe kúszott a ropogósan friss levegőben.Nagyon ritkák az ilyen > tiszta napok, amikor nem csupán a Teide hósipkás csúcsa látszi” >

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: