Zatyajafíjúmegaszentlélek

Valójában már régen motoszkált a fejemben, hogy ez megér egy posztot, de valahogy mindig akadt valami fontosabb dolog, ami elterelte a figyelmemet, és megfeledkeztem róla, pedig a téma már évek óta mellettem hever, illetve lebeg.
A világban jártamban keltemben mindig figyelemmel kísértem a tengerészek ilyen-olyan hajóelnevezési szokásait, ami pár üdítő kivételtől eltekintve legtöbbször mérhetetlen fantáziátlanságról vagy vallási berögződésekhez való merev ragaszkodásról tanúskodott. ( Thaiföldön ez jobbára csak a vizuális ingerek esztétikájának élvezetére szorítkozott, ugyanis a kacskaringóik igazi mondanivalója sajnos homályban maradt előttem, de a karaktereik furcsa hullámzása legalább élvezhetővé tette, a számomra jelentés nélküli feliratokat.) Nincs ez máshogy itt sem, ahol minden második hajó a viziemberek képzeletbeli protektoráról, vagyis egy karmelita szűzmária transzmutációról, Nuestra señora virgen del Carmenről, esetleg valami hozzá kapcsolódó marhaságról van elnevezve.
Most viszont, a lehetséges bibliai merítések egyhangú sorából, egy szokatlan, valódi leleményességgel és némi humorral kiválasztott példára szeretném felhívni a figyelmet.
Mégpedig a képen látható apró sportvitorlásra, ami a “La Santísima Trinidad” vagyis, a legszentebb szentháromság nevet viseli.

Ez az egész persze, csak avval az információval kiegészítve teljes, hogy a kishajó egy trimarán…

Címke , ,

5 thoughts on “Zatyajafíjúmegaszentlélek

 1. Mária Szonda szerint:

  na ilyet sem.láttam még! Nemcsak a neve jó!

  TÚLOLDAL ezt írta (időpont: 2020. jan. 23., Csü 0:06):

  > nemkomplett posted: ” Valójában már régen motoszkált a fejemben, hogy ez > megér egy posztot, de valahogy mindig akadt valami fontosabb dolog, ami > elterelte a figyelmemet, és megfeledkeztem róla, pedig a téma már évek óta > mellettem hever, illetve lebeg.A világban jártamban kelt” >

 2. Eszter szerint:

  Szia! Megkaphatnám az e-mail-címed?
  Köszi előre is! üdv. Eszter

 3. Eszter szerint:

  🙂

  • Eszter szerint:

   Bocsánat, azt hittem, látszik Nálad a moderálásnál az e-mailem.
   Kérdezni/kérni szeretnék valamit, ami nem szorosan kapcsolódik a nyilvános blogoláshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: