Fagyi

A keleti szél nem nagyon akarja abbahagyni az üvöltést és esetenként orkán erejű pöffökkel is szórakoztat, ilyenkor a hátsó horgonyomat a hajóhoz V alakban rögzítő pattanásig feszült kötelek, szinte kiemelkednek a vízből és olyan hangot bocsájtanak ki, amihez hasonlót csak egy hurrikánban épp összemorzsolódó faház nappalijában üldögélve halgathatnál.
A kalima megkínált egy kis koradélelőtti frissítővel is, ugyanis, amikor épp a három T-s reggelim

(TORTILLÁBA csavart TORTLLA, amit az egyik vendégem által itthagyott, TORTILLA csipsszel egészítettem ki.) bekebelezésére készültem, egy különösen erős forgószél szerű rohamra lettem figyelmes, ami a felkapott vízpermet lencséin szétszakadó fény által, szivárványpalástba öltözve tartott a hajó felé…
Csodálatosan és egyben félelmetesen nézett ki, és elég gyorsan közeledett, így sebtiben bemenekültem a hajó belsejébe, hogy a finom reggeli ne váljon haleledellé, a kaja ugyan megmenekült, azonban a minitornádó szépen kisöpörte a cockpitet és az összes párnát, kisasztalt, takarítócuccot, miegymást beleszórta az óceánba, és helyette szétterített jópár liter kéretlen tengervizet a teljes hajófelületen.
Amilyen hirtelen támadt, olyan gyorsan el is ült a pörgettyű, de a tengerbe hajigált cuccok közül a pozitív lebegőképességűeket, a konstans keleti szél sebesen hajtotta a nyílt víz felé, így pikpakk utánuk kellett vessem magam, ha utól akartam érni őket. Az elsüllyedt nehezebb cuccok összegyűjtését a tengerfenékről inkább étkezés utánra hagytam, azokat úgysem viszi el onnan senkise. Nem is értem mi ez a cudar idő.

Mondjuk nem panaszkodom, mert a szélirány ideális, így nem kell aggódnom Albatros miatt. Ha ugyanezt a műsort nyugatról kapnám, akkor már igen nagy szarban lennék.
Azt hiszem ez a tél a leghűvösebb, amit itt kanárián eddig sikerült átélni, ez persze nem olyan vérfagyasztó, mint a kontinentális megfelelője, de ahhoz képest, hogy általban egy szörfösshortban élem a hétköznapjaimat, most meg hosszúnadrágban és pulóverben, meg sapkában sem érzem magam komfortosan az mégiscsak jelenthet valamit…

Ritka felvétel a melegen öltözött Dávidról.
Címke , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: