burning boats

Az elmúlt időszakban igencsak megszaporodott a menekülthajók érkezése…

Az elmúlt héten négy alkalommal is kint volt a vörösketeszt, hogy a túlpart szerencsétlenjeit összegyűjtsék.
Miután a túlélőket biztonságba helyezték, a csónakokat kikötötték a móló oldalára és mikor már négy öt összegyűlt, egy daruval egymás hegyére-hátára halmozták őket, a hullámtörő nyugati végében.
A hajóhegy már kezdett veszélyes méreteket ölteni, én például már hetek óta tervezgettem, hogy kellene ezekből az elhagyott bárkákból valamiféle instalációszerű mementót összerakni, de úgy néz ki a helyiek más megoldást találtak a dereglyék eltüntetésére.
Könnyen előfordulhat persze, hogy a szilveszter esti tűzesetet, valóban valami eltévedt pirotechnikai eszköz okozta, de élek a gyanúperrel, hogy sokkal inkább szándékos gyújtogatás eredményeként váltak a hajókák a lángok martalékává.
Evvel ugyanis a kikötő két legyet ütött volna egycsapásra, nem csak hogy megszabadul az útban lévő kváziszeméttől de még az eltakarítás költségét is a tűzoltóságra lőcsöli.
Sajnos ez utóbbi nem igazán jött össze nekik, de az eltüzelt hajókból visszamaradt darabokat és a hamut már egyszerűen be lehet lapátolni egy normál konténerbe…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: