rendes kis rendellenes dolgok

Soha nem voltam rendpárti, sőt valahogy inkább a káosz lebegőpontos szétszórtságában érzem otthon magam. Elképzelhető, hogy ez az apám mindentrendszerező, ” stokizó” személyisége ellenében alakult így, akinek a szépen glédába rakott szemét is a rend illúziójával szolgált.
Mindenesetre egy hajón jó ha az ember tudja, mit hol talál és a korlátozottan rendelkezésre álló szabad hely okán hasznos, ha a dolgok úgy- ahogy azért organizálva vannak.
Ennek a sziszifuszi, soha véget nem érő folyamatnak az oltárán áldoztam fel pár röpke órát, leginkább a félreeső, eldugottabb zugokra koncentrálva.
Az “ismeretlenbe vezetett expedíciók” sokszor tartogatnak meglepetéseket, ezúttal is sikerült pár furcsa dologra bukkanni, amik érdekes módon a modern ember agyában valahogy összekapcsolhatók a rend fogalmával…
Vegyük szépen sorra az érthetetlen leleteket:
Három darab (!)porszívó
Egy hajszárító és egy vasaló (!!!)
A hajóban a delej napcellák által termelődik és az egész rendszer 12 Voltra van átállítva, a fenti elektomos kütyüknek az áramfelvétele egyenként is messze meghaladja az inverterem maximális, 300 Wattos teljesítményét, amit a 220 Voltos feszültségtartományban képes vagyok az aksikból kicsikarni. Ennek fényében az önmagukban is kvázi haszontalan tárgyak végképp értelmüket vesztik.
A porszívó akár még segítség is lehet a nehezen hozzáférhető, apró kis oduk kitakarításánál, de létszükségletnek nem igazán nevezném, valószínűleg kevesebb a haszna, mint amennyi helyet elfoglal.
Ezen kívül nincsen hajam, vagy legalábbis annyi nincs, amit a nap ne tudna két perc alatt megszárítani, így még ha lenne is feláldozható 2000 Wattom a dologra, nem hiszem, hogy szükségem lenne a komoly energiabefektetés árán megidézhető meleg levegőre.
A vasaló pedig talán a napelemes orrszőrnyíró után a legfeleslegesebb eszköz, amit egyáltalán el tudok képzelni. (Arról nem beszélve, hogy fontos kelléke és számomra szinte a szimbóluma annak a furcsa világnak, amitől szeretném magam a lehető legtávolabb tudni.)
Amíg nem voltam itt Kanárián, többen laktak a hajón életvitelszerűen, ami ugyan magyarázatot szolgáltathat a különös tárgyak jelenlétére, mégis meglepetten állok a felfedezés előtt…
Ha valakinek esetleg szüksége lenne a fent említett bizbaszok bármelyikére nagyon szívesen megajándékozom vele…

Címke , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: