flying pig

Kicsit helyesbítenem kell egy előző bejegyzésben tett kijelentésemen, vagyis, hogy egyetlen disznót sem lehet találni a szigeten.
Mégis találtunk egyet, ha nem is olyan formában, aminek ki lehet sütni a zsírját de azért mégiscsak malac az.
Van ugyanis egy távoli merülőhely, amit takarékossági okokból eddig nem látogattunk, mert igen sokat kell hozzá pörgetni a motort és a sziget déli földnyelvének legszélén található, ahol általában a hullámtevékenység is fokozott mértékben dobálja a hajót, ami általában zöld arccal, emésztetlen gyomortartalommal való haletetésre készteti a vendégeink zömét.
A spot neve pedig PIG ROCK.
Az iszlám vidéken szitokszóként hangzó párosujjú patásról, valószínűleg azért neveztek el bármit is, például merülőhelyet, mert a partmenti omlás sziklagörgetegei, leginkább egy röfipofára emlékeztetnek. (Ebbe még ők sem tudnak mást belemagyarázni)
Nos ezúttal végre megnéztük mi van ott a víz alatt, ugyanis van egy vendégünk aki nyolc teljes napon keresztül merül velünk, így, hogy ne nagyon legyen ismétlés, a kevésbé frekventált divespotokat is be kellett vetnünk. (A különbözőség illúziója miatt, már így is adtunk pár fals becenevet annak a nagy kiterjedésű zátonynak, amin sokszor merülünk és amúgy eredeti nevén “barracuda”-nak hívnák ,de most már playground és fishmarket névre is egyaránt hallgat.
Ez a viszonylag egyszerű trükk eddig legalábbis bevált, ugyanis hiába is búvárkodnak szinte ugyanott, a merülés regisztrálós kis füzetükbe legalább három néven kerül be az élmény, így nem érzik “unalmasnak” a dolgot.
Én már legalább ötvenszer buktam alá ezen a területen és nem hogy nem unatkoztam de mindig teljesen lenyűgöz. Azonban az emberek furák és a pénzükért annyira áhítoznak az újra, az ingerküszöbük folytonos csiklandozására, hogy képesek lennének reklamálni a repeták miatt.
Nem mintha legkevésbé is egyhangúak lennének itt a víz alatt töltött percek, csak hát valamiért a legtöbb vendég agya úgy van összeszerelve, hogy azt hiszi többet lát a világból, ha folyton más helyeken nyitja ki a szemét.)
Meglepően nagy látótávolság fogadott és a kristálytiszta vízben jó nagyot “repültünk”.
Egy szimpla merüléshez képest, ha nem is túl alaposan, de viszonylag sokat sikerült látni a területből, mivel a zátony mentén végigsöprő durva áramlat jódarabon végighurcolt minket …
A hely remek, kicsit “rockos”, vagyis olyan, mintha a kanári merülőhelyeken lennének korallok, meg trópusi halak
Olyan érzés volt, mintha egy színes virágültetvényekkel teleszórt hegyvidéki táj fölött hasítanál egy feltuningolt jetpack-kal.
A fokozódó vendégterhelés miatt elkezdtünk előre gondolkozni és leteszteltünk egy helyi Divemastert, jövőbeni beugrózás szempontjából.
Khassim, minden várakozásunkat felülmúló módon, kedves, dolgos, és tapasztalt, valamint beszél szuahéliül és angolul egyaránt, ami bizony még igen nagy segítségünkre lehet.
Szóval most már van Khassim, Hassan és Khamis, nevű dolgozónk is, ami bizonyára ki fogja égetni a diszlexiára hajlamos névmemóriámat…

Címke , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: