Afrikoszt

Úgy tűnik egész hirtelen megkaptuk a fekete kontinens, frissen érkezett hülyéknek kijáró, beavatós welcome kórságát.
Ugyanis az útmenti élelmiszerforrások igénybevétele kicsit váratlanul érte a bélflóránkat, először Hajni kapta ki a hányósfosós, lázasanfetrengős gyomorfertőzést, aztán egy nap eltolódással kisvártatva én is csatlakoztam. Eleinte azt hittem rajtam nem fog az ármány, és amikor avval szembesültem, hogy a reggeli székletem viszkozitása feltűnően emlékeztetett a nyersolajéra, még mindig őszintén reménykedtem benne, hogy egy kis czifra hasmenéssel megúszható a balhé, de amikor a hajófestés közben rámtörő láztól izzadságcsatakosan majdnem eszméletemet vesztettem a napon, akkor már tudtam, hogy ez a bélpara keményebb ellenfél egy szimpla mezei szaporánál.

20180901_103528

Diarrhea menü

Hiába is gondoltuk magunkat edzettnek, Nicaragua és Thaiföld zugkifőzdéi után, úgy fest az emésztőrendszerünk mégsincs teljes egészében felkészítve a perzselő hőségben a napon tárolt, legyek felhői által körüldongott afro specialitásokra. Mondjuk a szemmel látható élelmiszerhigiéniai hiányosságokat érzékelvén, igazán eszünkbe juthatott volna óvatosabbnak lenni, ugyanis, ha az ehhez képest patyolattisztának tűnő Thai kifőzdékkel kapcsolatban is azt írtam, hogy egy HACCP-n nevelkedett köjálellenőr azonnali napalmcsapást kért volna környékre, akkor a helyi viszonyokra tekintettel lévén lehet, hogy egy kiadósabb nukleáris szőnyegbombázás lenne a megfelelő fertőtlenítési metódus. Pedig a zebu skaki ( Nem “zebuskaki” hanem helyi szarvasmarhából készült rablóhússzerű finomság) egészen ízletesen fűszerezett kajának tűnt és a hozzá felszolgált csili és csípős zöldmangószósz is zamatos volt… Másfél napi fosspriccelős agóniával fizettünk a meggondolatlanságunkért. Remélem evvel legalább letudtuk ezt a menetet és sikerült valamelyest immunitást szerezni a local food kihívásaival szemben, mivel ezt sajnos nem nagyon lehet óvatosabban csinálni. Persze eszegethetünk kvázieurópaikaját a hotelek, pénzes turistákra szabott kínálatából, de akkor elég gyorsan felzabáljuk a fizetésünket és ez a kirándulás is gazdasági breakdownal zárul. Úgyhogy egyenlőre majd főzögetünk magunknak, aztán ha már látszólag kicsit jobban bírjuk a helyi bacikat akkor újra majszolhatunk Tanzán streetfoodot. És nyomhatjuk a megint a mangószószos skakit Hassannál.

Címke , , , ,

One thought on “Afrikoszt

  1. […] észrevétlenül.Utoljára ehhez foghatóan agresszív szett, még Zanzibáron kötött bele az egészségembe, de arról nagyjából tudható volt, hogy aki huzamosabb ideig akar Afrikában tartózkodni és […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: