sailinforhesus

A napokban érkezett egy bazi vitorlás óriásjacht az öbölbe, már amikor Puerto Rico előtt horgonyzott, akkor is úgy nézett ki, mintha itt állna előttünk. Akkoraböhömnagy, hogy tényleg kurva messzire kell mennie, hogy kicsinek látsszon.
Közelről viszont feltűnik rajta valami, ami még a méreténél is szokatlanabb, mégpedig egy a teljes hajótesten végigvonuló felirat, miszerint ők: “SAILING FOR JESUS”.
Ez egyrészt azért meglepő, mert józan paraszti ésszel nehezen felfogható, hogy egy a saját jobbján ülő, önfiával egylényegű, omnipotens teremtőatyaúristenmegváltónak (aki állítólag elég jól elvan a vízfelszínen hajó nélkül is) mégis mi szüksége van arra, hogy egy súlyos százmilliókat érő versenyhajóval vitorlázgassanak őérette.
Másrészt a jármű, mint meglehetősen fajsúlyos vagyontárgy, már puszta meglétével is méretes teveként nyomakodik azon bizonyos tűnek a fokához.
Késő délutáni program gyanánt úgy gondolták, hogy az öbölben horgonyzók és a parton bámészkodók egész biztosan vevők lennének némi hangos performansz keretében elővezetett klerikális indoktrinációra, így fel is sorakoztattak a fedélzet szélére egy légiónyi fehérbe öltözött ministránsfiút, akik, komoly hangtechnikai támogatással kezdtek bele, egy, amolyan “kellyfamily” jelleggel, zeneileg aláfestett harsány hallelújázásba.
Gondolkodtam is rajta, hogy felhúzok az Albatrosra egy méretes lobogót, Cruising for Belsebub vagy windriding for Baphomet felirattal, csak, hogy kiderüljön, tartanak e a fedélzeten szenteltvízágyút, tömjénfüstgránátvetőt vagy egyéb távegzorcizmusra alkalmas ballisztikus készséget.
Akit érdekel milyen cucc ez a mesehajó, itt megnézheti.

Címke , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: