sör

Nos, itt Thaiföldön nagyon állat söröket ihat az ember!
Úgymint, oroszlán, ló, tigris, elefánt, leopárd, meg ilyenek.
Azon kívül, hogy az összes malátás nedű, különböző féle-fajta, nemes élőlényekről van elnevezve, minőségre és ízre nagyjából ugyanaz a lóhugyízű sápadt láger kerül az összes palackba.
Persze nagy a pofám, mert a számban maradt kicsit az íze a nemrég még Budapesten (mértéktelenül) kortyolgatott, karakteres, kézműves és egyéb kisfőzdés minőségi söröknek és ahhoz képes ez a felhozatal elég silánykának tűnik.
Azért persze nem annyira elkeserítő a helyzet, mindet meg lehet, így vagy úgy inni, de ha választani lehet akkor a Leo, és a Singha (a legendák őrző oroszlánja, nem a Szimba, az egy másik mese) a legkellemesebb közülük.
Az összes 5%-os alkoholtartalomra van belőve és a nagyobb méretű üvegek 620 vagy 630 cm² űrtartalommal bírnak.
Mondjuk ha nem vagy elképesztően kiszáradva, vagy a nyitott garatba töltés technikája helyett inkább kicsit mégis ízlelgetnéd a sörödet, akkor jobbára érdemes a kisebb változatot választani, mivel a pint körüli méretűnek a végét a helyi klíma biztosan buborék nélküli langyos vizeletté változtatja. Ezt problémát Korn islandon úgy próbálták orvosolni, hogy nagyjából nulla – mínusz egy fok körülire hűtötték a söröket, ezért mikor a hűtőtől elért a poharadig, már nagyjából adta az ipari lágerek fogyasztásához ideális 4-7 C°-os hőmérsékletet, aztán onnan volt pár perced kicsit szopogatni és csak utána kellett iparkodni, hogy a vége ne rohadjon rád.
Ha az alkoholizálásnak esetleg nem a legköltséghatékonyabb változatával szeretnél élni, vagyis nem szupermarketben veszed meg az italodat, hanem egy bárban fizetsz érte négyszer annyit, akkor ott általában, mintás kis noprén bugyogót húznak rá, hogy ne melegedjen fel az egész a másodperc tört része alatt, ez mondjuk inkább marketing fogásnak jó, és nem annyira a hőtartás fokozására, de ha szigetel is valamit, a benne felgyülemlett páralecsapódási kondenzvizet tuti megkapod a nyakadba az utolsó korty mellé. Egyes helyeken bűnöznek még avval a perverzióval, hogy jeget dobnak a sörbe amitől lehet, hogy egy kicsit tovább marad hűvös, azonban kurvára felhígul és a lebegő jégkockák garantáltan kiölik belőle a szénsavnak még az emlékét is…

Szóval ha igazán jót akarsz magadnak, Thaiföldön igyál inkább koktélokat, az jobban üt, finomabb, és kevésbé leszel tőle másnapos…

Címke , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: