Otthonédes

A megérkezés mindig örömteli, talán ennek köszönhető, hogy még a nap is kisütött egy kis időre mikor leszálltam a gépről, hogy aztán az időjárás kisvártatva megint átadja magát a szürke hideg sötétségnek, amibe télvíz idején rendre belemerül a kárpátok medencéjébe szorult kicsi ország.

20171205_164452_LLS

Rockin’ fuckin’ cold

Szerencsére akadt otthon némi meleg ruha is, (aminek persze mindig híján vagyok) szóval az idei látogatást, a kölcsönkapott vastag pufikabátnak hála, átvészeltem mindennemű egészségügyi ármány elszenvedése nélkül. Ennek ellenére mégis eleget alkudoztam az isten hidegével, ami gátlástalan módon, kilóra akarta felvásárolni, a kellemes óceáni éghajlathoz adaptálódott szervezetemet.


Apropó kilók, az utóbbi idők aktívabb életvitelével nehezen visszaszerzett, görög félisteni testalkat megsemmisítő vereséget szenvedett, a remek magyar konyha, kolbászos, szalonnás, sülthúszsíros blitzkrieg-jében, így a szülői házban töltött tíz nap alatt, édesanyám alapos gondoskodása nyomán öt teljes kilogrammal lettem nehezebb. Mindehhez persze hozzájárult az eszement mennyiségű, különböző, kézműves és egyéb sörök folyamatban való vedelése, a suttyomban megrágott több zacskó túrórudi, pár kazal rétes és az előrehozott karácsonyi nyüzsgésben elpusztított kürtőskalács hegyek is.

20171206_223510

Hungarokoszt párduccal

Érdekes momentuma az otthontartózkodásnak, hogy újra lent voltam a műteremben, igen a szépemlékű Bertalan lajos 22. szám alatt, és újra műteremként, illetve műhelyként funkcionál, sajnos nem azokkal a kondíciókkal ahogy otthagytam, de mégiscsak jó volt megint ott lenni.
Persze igen intenzív emlékvihart generált a fejemben a viszontlátás…

20171201_214959

A másik hajóm, amit egy sötét budai pincében hagytam…

A nagyváros természetesen megint beszippantott. A szigetet fogságban tartó kulturális légüres tér, agytekervénysorvasztó szorításából frissen kiszabadult elmém, egy kiszáradás küszöbén álló sivatagi vándor szomjúságával rontott neki Budapest legendás lüktetésének. Színház, mozi, kiállítás, koncert, meg minden efféle habzsolása, receptre, hogy az akut kulturális hiánybetegség szimptómáit, úgy-ahogy, legalább tünetileg kezelni tudjam.

20171208_135756

Lázadó barátommal

20171202_102135_Richtone(HDR)

Hegyem

20171202_103439

Látkép a jóöreg kiülőről

20171206_161254

Újpalotai mordor

Mint minden látogatás ez is kishíján belefulladt, a szarka és az ő farka problémakör nehézségeibe, és sikerült szinte minden napomat alaposan túltervezni. A barátokkal való találkozás persze az idő előrehaladtával egyre körülményesebbé válik, hiszen még a szellemi szabadfoglalkozásúak közül is kevesen rendelkeznek a derült égből hirtelen hazalátogató léhűtő, szinte korlátlan szabadidejével, (Arról nem is beszélve, hogy még “lét” sem kellett hűtenem, hiszen a kontinentális tél ezt a feladatot is elintézte helyettem, hűlt az bizony magától is derekasan.) A logisztikai nehézségeket az is növeli, hogy a baráti körből egyre többen veszik ki tevékeny részüket a népességfogyással szembeni elszánt küzdelemből, ami érthető módon jelentősen mérsékli az alkalmi barátkozásra fordítható időt. Így a találkozók leginkább kutyafuttában történő kávézások, sietős sörhörpölések és kicsit elharapott beszélgetések formájában valósultak meg, sőt sokakkal, akikkel nagyon szerettem volna egy kis időt együt tölteni, egyáltalán nem sikerült találkoznom. Ez utóbbiban, mondjuk közrejátszott az okmányirodának az útlevélelőállítás terén tanúsított váratlan gyorsasága is, hiszen ahogy kézhez kaptam a papírt, azonnali repjegyvásárlásba kellett kezdenem, hogy elejét vegyem, az ünepek közeledtével kozmikus magasságokba szökkenő jegyárak megfizetésével járó legatyásodásnak.
Ha rövidke is volt a látogatás, mindenképpen tartalmasan telt, és a kimaradt programok ellenére remek összejöveteleken, kedélyes beszélgetéseken, harsány dínomdánomokon és életmentő kulturális eseményeken sikerült jelen lennem, valamint a családdal is sikerült időt tölteni, ami igazán jól esett.

Címke , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: