megkésett szülinapi bejegyzés

Hosszú hónapok szarakodása és mindenféle külső segítségek által megvalósuló opciók kihasználása, kudarcba fordulása, felmondása stb. után, végre (ha csak ideiglenesen is) stabilizálódott a netkapcsolat az ALBATROS-on. Azonban szinte evvel egy időben, a számítógépemet a 12V-os rendszerről táplálni képes adapter feladta a küzdelmet, és mivel sehogyan sem sikerült megjavítanom, az a fura helyzet állt elő, hogy a kék fénnyel pislogó router hiába ontja magából a régóta áhított wifijelet, ugyanis éltető áram híján tetszhalott gépem csak sötét képernyővel szemléli a körülöttünk terjengő, az internetcsatlakozás várvavárt lehetőségét hordozó hullámokat. Tehát ezért volt süket a blog hosszú ideig, és mivel offline sem sikerült írnom most sem fogok tudni terjedelmes regényfolyamokat pumpálni az üresen tátongó helyekre.
Most egy bevásárlóközpont tetején üzemben hagyott konnektorból lopom az áramot és mivel az útválasztót is magammal hoztam, lehetőségem nyílik egy viszonylag hosszú videó feltöltésére is, amit a születésnapi kirándulás alkalmával készítettem egy a sekélyesben rejtőzködő polipról, aki a fényes kis kamera iránt tanúsított érdeklődése okán egyre közvetlenebbé válva előbújt a köve alól. Az erős hullámzás dacára sikerült viszonylag értékelhető minőségű felvételt készítenem a kis lábasfejűről, amin igen jól nyomon követhető ennek a csodálatos élőlénynek a kifinomult álcázóképessége, ami nem csupán a környezet színéhez való villámgyors adaptációban nyilvánul meg, hanem a testének formáját és faktúráját is másodpercek alatt képes az őt körülvevő tereptárgyak függvényében változtatni. Annak ellenére, hogy a polipok elég elterjedt lakói a part menti vizeknek (is) ritkán van az embernek lehetősége ilyen felvételek készítésére. Ennek egyik oka, hogy inkább éjszaka aktívak és megfelelő fényforrás és képrögzítőeszköz nélkül a sötétben készített videókon semmi nem látszik, másrészt pedig nem nagyon szeretik a védelmet nyújtó rejteket huzamosabb időre elhagyni.
Tehát ez a sikeres kis videó és az elkészítésével töltött idő kiváló ajándék volt számomra a természettől, a visszafordíthatatlan vénülésem újabb mérföldkövének számító jeles dátumon… (A videó hosszú és sajnos nincs megvágva és zenét sem volt lehetőségem alákeverni de ha sikerül működő adaptert találjak a számítógépemhez ami képes lesz az akkumulátoridőn kívül is permanensen életbentartani a masinát, akkor sokkal élvezhetőbb polipmoovit fogok rittyenteni a mélyen tisztelt nagyérdemű publikum számára)

One thought on “megkésett szülinapi bejegyzés

  1. Krisztián szerint:

    azért ez eléggé rendben van így is 🙂 királyság!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: