MACSKAZAJ

Egyik éjjel éktelen macskavernyogásra ébredtem, arra a fajtára, amikor a sztenderd teliholdas éjszakák koncertszezonja és a szaporodási időszak csecsemőnyúzáshangú cicabaszászenéje precízen egybevág. Amúgy félálomban eltöprengtem, hogy mégiscsak egy hajón vagyok, legalább száz méterre a parttól, és a macskák – emlékeim szerint – nem túl nagy rajongói a víznek. Ugyan az alattam lévő közeg köztudottan jól vezeti a hangot, de ha a partról ilyen decibelmenyiséget szeretnének hozzám eljuttatni, a kittiknek bizony erősítőt kellene igénybevenniük, ami lássuk be, elég nehezen elképzelhető. Másik lehetőségként gondoltam szélsőséges, szexuális különlegességeknek hódoló kandúrokra, akiket nem elégít ki a kerítéstetején zajongva kopulálás, ezért eszükbe jutott, hogy természetüktől teljesen idegen extremitásként, hangos hidropornóval szórakoztassák a nagyérdeműt. Mivel ez utóbbi felvetés is meglehetősen valóságtól elrugaszkodott megfejtése a jelenségnek, kénytelen voltam felklelni az ágyból és kideríteni mégis mi a csuda történik odakint.
Legnagyobb meglepetésemre, a hang forrásaként nem hangtechnikus vagy búvárszexmacskákat, hanem madarakat sikerült azonosítani, mégpedig üzekedő Larus Michahellis atlantis-okat, azaz sárgalábú sirályokat.
Elég régóta élek a partközelben és mostmár 9 hónapja konkrétan a vízen, de eddig még soha nem hallottam megmacskásodott sirályokat. Vijjognak, kacagnak, sívítoznak, kelepelnek, de a harsány macskakúráshang az valami új, lehet eltanulták a kikötőben potyahalra sündörgő négylábúak rossz szokásait…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: