Tetem

Ma egy szép nagy bálnadög várt ránk a móló mellett, ott himbálózott a lépcsőnél, ahol Hajnit partra szoktam tenni reggelente. Először azt hittük egy felborult csónak, messziről úgy is nézett ki, nomeg volt rajta egy kötél ami erősítette ezt a képzetet. Amikor közelebb értünk  a szaga már elárulta, hogy ez bizony  nem egy póruljárt dinghy, hanem inkább egy póruljárt fogascet. Valaki már odakötözte a korláthoz, gondolom, hogy ne sodródhasson a fürdőzők közé a strandon.
A nyakát és a farkát már teljesen lezabálták és a felhámja is hiányzott a legnagyobb területen. Ezek pont fontosak lettek volna a rendes azonosításhoz. Mivel ilyen hiányos állapotban leledzett, így igencsak nehéz volt megállapítani, hogy miféle jószág is volt ez hajdanán, még mielőtt ronda, puffadt, büdös húsdarabbá változott.
Arra jutottam, hogy leginkább egy Ziphius cavirostris avagy Cuvier-féle csőröscet lehetett.(Legalábbis ami megmaradt belőle az arra hasonlít leginkább)

1k_Ziphius-cavirostris_01
Itt egy kép szerencsétlen tengeriemlős maradványáról, no meg rólam. (a kis gumicsónakban az én vagyok, csak hát a fejem az pont kiszorult a kompozícióból.)

DSC_0003

Címke , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: