mutánsjóga

 

Ezt megelőzően is hallottam már, hogy létezik ilyen dolog, – furcsállottam már akkor is- de élőben a saját szememmel még soha nem láttam. A tevékenységet SUP (azaz Stand Up Paddle) jógának nevezik, bár elsőre nekem inkább a Sit Down And Do Not Use The paddle Even Accidentaly jóga sokkal jobban leírja a jelenséget.
Az öböl egy tükörsíma vízfelülettel rendelkező, védett részén, a fürdőterületet lezáró bólyákhoz kötözött 8-10 stégméretű evezős deszkán, átszellemült, zömében fiatal lányok egyensúlyoznak. A gyakorlatok kimért, lassú koncentrált végrehajtását, többnyire  kontrollálatlan, rángásszerű mozdulatok árnyalják, amikor is a résztvevők némi kétségbeesett balanszírozással, sebtiben próbálják meg elejét venni a vízbebucskázásnak. Ez utóbbi nem minden esetben sikerül…
Az ilyen balesetek könnyen láncreakciót indíthatnak el, ugyanis a szomszédos boardon, a természet harmóniájával éppen együtt rezdülő versenyzők is becsobbannak, szépen (rendre, egymás után mint a dominó), mert hát  nyakba tett lábbal az ég felé nyújtózva nehéz kontrollálni a hirtelen keletkezett hullámokat.
Legalább mindenki remekül szórakozik.

DSCN2994DSCN2988

DSCN3053

“Van akinek deszka sem kell hozzá”

Az sportok fúziós evolúciója jelentősen felgyorsult az utóbbi időben és ha a tendencia hasonló ütemben folytatódik, nemsokára, egyéb, különféle extrém jógák elszaporodása várható.
Mindenesetre kíváncsian várom a flyboard, salakmotor vagy műrepülő jógát, a bigwave rider, bungeejumping, esetleg az inline skate downhill jógát, de a sor minden bizonnyal, közel a végtelenségig folytatható.
A dolog persze még ennél is érdekesebbé tehető, ha a jól ismert sporteszközök nem rendeltetés szerű használata és a jóga közé, egyéb hagyományos sportot vagy akár sportokat integrálunk. Az így keletkező kimérák pedig biztosan megalapozzák a piacot a lovasvizisíelőcélbasakkjógának vagy akár a siklóernyősősdiszkoszvetőakadályjógát kínáló vállalkozásoknak.

Címke , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: