ORRACSAPOTTPEZSGŐ

A helyben látható pangák (kishajó/motorcsónak) szemmel láthatóan egy azon öntőformából lettek előhúzva, így mindegyik pontosan ugyanolyan.
A büszke hajótulajdonosok kizárólag a festéssel teszik kicsit egyedivé a járműveket, bár még így sem mutatnak túl nagy változatosságot. (nem lehet túl sok féle festéket kapni)
Pontosan azonosítani nyilván csak a nevük alapján lehet őket. Ebben csúcsosodik ki a fantáziátlanság leginkább.
Három féle névstruktúrával lehet csak találkozni.
1. MISS ………….. a pontozott vonalra értelemszerűen egy női név kerül, Jobbára a kapitány feleségének vagy lányának neve.
2. CAPT/CAPTAIN ………… itt a kapitány vagy a tulajdonos (ez többnyire egybe szokott esni) neve szerepel, esetleg a beceneve, valahogy így: CAPTAIN BLACKY, CAPTAIN NEGRO, stb  (Mivel a szigetet benépesítők nagy százaléka felszabadított rabszolgák és angol kalózok leszármazottja így az uralkodó bőrszín a fekete, ami furfangos módon, viszonylag sűrűn köszön vissza az emberek elnevezésében.) Így a népszerű beceneveken bizony osztozni kell, tehát a későn érkezőknek vagy nem rangidőseknek csak számozott változatban elérhetőek, úgymint pl.: CAPT. LUCKY II., CAPT. NEGRITO VI. ésatöbbi
3. Valami nagyon határozottan szakrális hangulatú szó vagy mondat:

DSCN1551

Mivel a frappáns bibliai hangzású cuccok viszonylag korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért a szabójános349 jellegű nick-ek mintájára nem ritka a “TRINITY IV.” vagy a “HOLY CRUZ XII.”

Sokat gondolkoztam rajta, hogy ha egyszer lenne egy hajóm, akkor milyen névre keresztelném, de érdekes módon fel sem merült bennem a “DÁVID KAPITÁNY”, vagy a “MISS HAJNALKA” lehetőség, de valahogy az “ERŐS VÁR A MI ISTENÜNK” sőt, a “MENNYBEMENETEL” vagy a “MEGVÁLTÓ EREJE” sem szerepelt a listán…

Címke , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: