day off

Úgy tűnik technikai okokból végre lesz szabadnapunk, persze nem azért mert a főnök kedveskedni akar, vagy megkapnánk egyben a két hónap megszakítás nélküli robot alatt felgyűlt szabadságot, amit eddig nem, csupán beszart a hajtóművünk és ezért nem nagyon tudunk kimenni a vízre. Az okos főnökúr a folyamatos unszolás ellenére sem nézette meg a hajómotor állapotát, így persze bekövetkezett aminek be kell, vagyis teljesen ledarálódott az egész fogastengely, amit ugyebár nem olcsó kicserélni egy közel 17 ezer dolláros hajómotorban, főleg itt egy ilyen isten bánatos háta mögötti a civilizációtól oly távol eső, apró szigeten. Hátha ez után egy kicsivel többet hallgat majd ránk, bár el tudom képzelni, hogy olyan ostoba szegény, hogy ebből sem fog tanulni. Persze a végleges tönkremenés is a merülés előtt de már a kifutás után következett be, szerencsére ezúttal nem jutottunk túl messzire, mert akkor nehezebben jött volna vissza a hajóka a partra. Megint jutott egy kis magyarázkodás, hogy elnézést, hogy várakoztattuk, beöltöztettük majd vízen zötyögtettük a kedves vendéget, aztán a döglött hajóval partra sodródhatott velünk, reméljük legközelebb is a mi kifogástalan szolgáltatásunkat fogja igénybe venni…

Reményeim szerint azért egy két nap alatt sikerül életet lehelni a motorba, mert ugyan jó dolog a holiday, de ha egyáltalán nem tudunk pénzt keresni az kellemetlenebb mint a szabadságtalanság

Szóval holnap kirándulunk, és kajakozunk, meg minden olyasféle kellemes időtöltéssel szórakoztatjuk magunkat ami az elmúlt hónapokban kimaradt.

Addig is mellékelek pár újabb vízalatti fotográfiát, meg néhány víz felettit, egy szerencsétlenül járt atlanti hegyesorrú cápa azaz Rhizoprionodon terraenovae teteméről, amit partra sodortak a hullámok. Nagy valószínűséggel a halászok verhették agyon mert valamiért nem szívlelik a cápákat errefelé. Elsőre a mérete alapján azt gondoltam, hogy ez egy baba, de közelebbről megnézve és azonosítva rájöttem, hogy egy kifejlett példányról van szó, csak hát ezek ilyen apró cápaságok, amúgy sem nőnek nagyon egy méteresnél nagyobbra.

DSCN1280

DSCN1282

DSCN1283

Ubi (Holothuria grisea)

ubi

Az egyik kis kedvencem: yellowtail snapper (Ocyurus chrysurus)

yellowtail

Queen conch (Lobatus gigas)

DSCN0019

Zöld mező (Syringodium filiforme) (Penicillus pyriformis)

DSCN0028

Homár úr (Panulirus guttatus) 

homárúr

Dajkacápa (Ginglymostoma cirratum) portré

DSCN0781

Harangszivacs (Ircinia campana) egy aprócska Hypoplectrus puella-val (az ő magyar elnevezéséről dunsztom sincs, ha van neki olyan egyáltalán. Az biztos, hogy a serranidae azaz a fűrészfogú sügérek családjának tagja)

DSCN0806

Pillar coral (Dendrogyra cylindrus)

DSCN0817

Nagy csillagkorall (Montanstraea cavernosa) és tényleg ilyen színe van, nem photoshop…

DSCN0844

Barlangos

barlangos2

És végül egy párnacsillag (Oreaster reticulatus) amint éppen süllyed lefelé a kékes homályba.

DSCN0495

Címke , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: