Megaptera novaeangliae

Épül szépül a szobrászkoldusbirodalom második állomása, Puerto de Mogan kis öble fölötti homokon.  Ugyan kicsit lassan expandál a cég, mivel a napjaim nagy része avval megy el, hogy az éjszaka folyamán őrizetlenül hagyott, így reggelre megrongált cuccot javítgatom. Bár úgy néz ki, nem a szándékolt vandalizmus jelenti a legnagyobb veszélyt, inkább a parton rohangászó kisemberek, akik könnyűszerrel mászókának nézik a szobrot és mire feleszmélnél, már rég lekaparták róla a napok munkáját igénylő apró részleteket.

DSCF1102

A bálna tetején rekedt kis halászbárkát már vagy ötödjére csinálom újra, mert valahogy azt szeretik a legjobban széjjelbarmolni.

DSCF1077

csodálkozik is a kis kapitány, hogy minden áldott nap új hajója van…

kapitáááány

Mire úgy ahogy befejeztem a munkát – péntek délután, mikor máskor?  – megjelent a yard és felszólított a tevékenység beszüntetésére, mondván nincs engedélyünk a dologra. Nem igazán hatotta meg a dolog, hogy nekünk az ayuntamiento-ban azt mondták ilyesmire nem is kell permiso, hiszen ki a fene kér építési engedélyt egy nyavalyás homokvárra.

A szobor fölött üzemelő étterem egyik olasz dolgozója – aki egyébként nagy rajongója a formálódó tengeri emlősnek- igencsak felpaprikázta magát az intézkedésen és szó szoros értelmében nekiesett a fakabátnak, hogy ez mégis milyen eljárás, meg hogy itt állítólag szabadság van meg demokrácia, úgyhogy ne viselkedjen úgy, mint egy koszos diktatúrában szokás, meg különben is inkább eredjen a bűnözők nyomába és ne a szerencsétlen művészembert vegzálja már, ha van rá mód. Erre az volt a kékruhás disznó válasza, hogy feljelentette a pincért nemzetgyalázásért, hisz aki a rend éber őrébe köt, az bizony az államot, sőt spanyol korona becsületét tiporja lábbal, úgyhogy lehet mehetek a bíróságra tanúskodni a nagyszájú igazságosztó mellett…

Szóval jó bunkó volt az átkozott jagellója, már épp be akart vinni minket az őrsre, amikor a másik két kollégája – akiknek egyébként szemmel láthatóan tetszett az alkotás – inkább lebeszélte a sok papírmunkát igénylő akcióról, úgyhogy szabadon távozhattunk, de azért beígérte, hogyha még egyszer meglát itt, akkor annak súlyos következményei lesznek és még a felszerelésünket is elkobozza. (Kíváncsi lennék a felettesei fizimiskájára, amikor a szarházija elégedett arccal viszi be a tixóval megerősített kínai lapátot, a sarasvödröt meg a kék sárga műanyag permetező készséget a bizonyítékraktárba és büszkén újságolja, hogy sikerült megfékeznie a playát illegális homokozással rettegésben tartó elvetemült gengszterbandát)

Szombaton, a közeg tiltó rendelkezésére folytatólagos polgári engedetlenséggel válaszoltunk, vagyis pont azt csináltuk mint az előző napokban, homokszobrot, a turisták legnagyobb örömére…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: