Dagobert

Ugyan már nem tartozom ahhoz a generációhoz, akikben mély nyomot hagyhatott a kacsamesék című rajzfilm gyászindulóval való drasztikus megszakítása Antall József halála miatt, ellenben mindig érdekelt, hogy hogyan lehet az aranytallérokban fürdeni. Valamint, hogy miért nem csattan szét a fösvény nagybácsi az érmék felületén, hiszen ha az aranyat puha fémnek fogadjuk el,(24.50 HB) annak akkor is keményebbnek kell lennie, mint egy kacsa felülete…

Ez az egész csak azért jutott eszembe, mert a szoborral parton koldulás eredménye a mérhetetlenül sok fémpénz, ami ugyan még nem tölt meg egy pancsolásra lehetőséget adó méretű páncéltermet, de egy közepes szekrénypolcot igen.

DSCF0803

A feltűnően sok érme szétválogatását, Walt Disney skót baromfiarisztokratája után egyszerűen csak Dagobertezésnek hívom.

Ha minden jól megy csinálok még pár plasztikát és a magyar homokkoldusmaffia leuralja a sziget egész déli részét, na akkor majd letesztelem, hogy a Dagobertezés  hagyományos módja (kacsasülttel a kézben) milyen mértékben károsítja az emberi test szerkezeti integritását.

Dagobert-Duck-300x225

Címke , , , , , ,

3 thoughts on “Dagobert

  1. kocosfoka szerint:

    Van itthon kukorica?! Kééérek! Majonézzel!

  2. kocosfoka szerint:

    Ottvan a fotón. Kérlek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: