New friend

termekn669-ns_16_hati_permetezo

Ő az új barátom, nem elég hogy gyönyörű sárga és kék, de 16 literes a tartálya. Nagy segítség ez, ha több köbméter homok nedvességtartalmát kell megőrizni a tűző napon.

Ez a készség óriási előrelépés a kezdeti beruházásként megvásárolt kínai spricnihez képest, ami maximum másfél liter folyadék befogadására volt hitelesítve, és ennek az elhanyagolható mennyiségű víznek a kiporlasztásához legalább ötször kellett feszesre pumpálni.

Az eszköz, áttételesen, közvetett hangulatjavításra is kiválónak bizonyul.

Eleddig csak a hátizsákomra szíjazott, jóval a fejem fölé meredő, rikító pirosnyelű lapát, és a valaha vörösnek mondott, de a hosszas napon tartózkodás miatt halovány rózsaszínre szikkadt szalmakalap együttese kölcsönzött, meglehetősen komikus, „alternatívnemiidentitásúkubikostörpe” megjelenést, viszont a mostani színpompás, hátipermetezővel kiegészült, – és így némi szellemirtós asszociációval bővült – outfittel már tényleg semmit sem tudnak kezdeni a sétányon grasszáló, egyszeri turisták.

Legtöbbjük csak kedélyesen mosolyog, ahogy a jólöltözött bohócokon szokás, de egyeseknek olyan lesz a fizimiskájuk, – mikor meglátnak ebben a „jelmezben” közeledni – mint akiknél hirtelen üt be a papír. Bekapcsol a fejükön a képernyőkímélő üzemmód, vagyis teljesen elveszítik a kontrollt a vonásaik felett, tágra meredt szemek, megnyúlt pofa, leesett áll. Szinte hallatszik, ahogy a koponyájukon belül fogaskerekekként csikorgó neuronok visszatérő hibának érzékelik a vizuális inputot és ez egész egyszerűen lefagyasztja a rendszert. Ilyenkor hosszas másodpercekre ebbe a pozícióba ragadnak, pislogni is elfelejtenek, csak a nyakuk tekeredik gépiesen a mellettük elhaladó értelmezhetetlen látvány után. Én mondjuk, legalább olyan jól szórakozom az arcukra kiült tétovaságon, mint amennyire ők nem értik a szituációt, ezáltal egész vidáman indul, az amúgy is „rendkívül megerőltető” homokszobrász munkanap.

Címke , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: