nyílik a bicska

A mellettünk lévő csodaépület homlokzati felújításának befejezéséből fakadó viszonylagos csend és az ebből táplálkozó határtalan örömöm, sajnos igen rövid életűnek bizonyult.

Ugyanis, a példa nélküli szorgalommal megáldott wannabe ezermester szomszédunk,  a délutáni pár órás hangoskodását kiterjesztette egész naposra.

A szerencsétlen jószágról azt hiszem júliusban írtam azt, hogy hónapok óta zajong rendületlenül, minden hangos eszközzel ami a keze ügyébe akad. Az a munkasebesség amivel dolgozik, még bizony egy jó hazai, órabérben szalonnázós, teljes munkaidőben sörözés közben lapátottámasztó, kubikusmester brigádnak is böcsületére válna.

Mintha direkt akarná gallyra vágni az ingerületátvivő rendszeremet…

Mindig csak annyi időre kapcsolja ki a sarokcsiszolót, hogy a dobhártyámnak legyen ideje adaptálódni a viszonylagos békéhez, aztán újra felbőg a motor, a korong sikítva mar bele a greslapba megint, majd kis leállás, kopácsolás és kezdődik újra az egész.

A portájának, nagy jóindulattal 6 négyzetméteresre saccolt felületű felújítását és burkolását végzi majd fél éve. Ennyi idő alatt már apró üveggyöngyökből is kiraktam volna egy hősök tere méretű Mandelbrot-fraktál mozaikot, ez a majom meg ezen a pár csempén (meg a neuronjaimon) berreg, kattog, kalapál, szarakodik, napi 12 órában. Már nagyon sajnálom, hogy az elején nem ajánlottam fel a segítségemet, mert akkor két napos munka árán megspóroltam volna egy fél esztendőnyi harciideg képződést és minden bizonnyal a falucska lakói is imába foglalnák a nevemet.

Igencsak birkatürelmű ember hírében állok, de azt hiszem már nálam is kezd betelni a pohár, és záros határidőn belül lehentelem a helyi Mekkmesterünket! Pontosan háromnegyed nyolckor kezdte el a flexelést ez a türhőtahó. Ez a viselkedés, ebben az időpontban, még a kevésbé későn kelős nemzetek képviselőjénél is könnyedén kicsaphatja a pofon biztosítékot, nem hogy a lusta spanyoloknál, ezért én személy szerint abban reménykedtem, hogy a kedves körüllakók előbb fogják meglincselni és felzabáltatni a disznókkal, mint-hogy nekem eszembe jusson tettlegességhez folyamodni.

noise

ideg copy

Kiteszem a vérét!!!

Címke , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: