ropa

Márai, a mindenki okulására írt füveskönyvében ezt találta papírra vetni az öltözködésről: “Az öltözködéssel egyáltalán nem kell törődni.” Nos az iromány számos fejezetébe foglalt okosságokkal szemben, sokkal lenne vitatkozni valóm, ám ebben a témában, azt hiszem az öreg igencsak fején találta a szöget.

A ruházkodással való foglalatosság az egyik legfeleslegesebb időtöltések egyike, kiváltképp ezen az éghajlaton amin jelenleg az életemet tengetem. A tavaly szeptemberben bekövetkezett hazalátogatásunk alkalmával magam is megdöbbentem azon a mérhetetlen mennyiségű hátrahagyott ruhán ami a “gárdrób”-ban fogadott. Bár otthon sem voltam egy piperkőc, divatmajomnak mondható figura, az időjárás nagyobb spektrumú változatossága valamint a “városi lét” mégis felhalmoztatott velem egy szekrényre való ruhatárat.

A konstans nyár itt némiképp megkönnyíti az ember dolgát, de mégis óriás különbség mutatkozik a természetes kényelmet és a vélt vagy valós társadalmi elvárásnak való megfelelést előnyben részesítő emberek kinézete között.

Ezt az egészet tulajdonképpen akkor vettem észre, amikor először jártunk a helyi fővárosban, ahol is  az emberek zöme nem a hőmérsékleti viszonyokhoz, hanem a naptári évszakhoz igazodó, szezonális trendnek megfelelően választott magának öltözetet. Az emberek rendkívül divatos pufikabátot, sapkát és szőröscsizmát viseltek a farkasordító 26C°-os télben, és úgy néztek rám mint egy marslakóra (vagy vidéki suttyóra) mert pont ugyanabban a vietnámi flip-flop papucsban és atlétatrikóban grasszáltam az utcán, mint amit nyáron, tehát egész évben hordok.

Ennek örömére össze is számoltam hány megjelenési variációt tesz lehetővé a helyi ruhatáram.

pontosan 84 féle összeállításban hordhatom a cuccaimat.

Ugyanis:

-Van két pólóm, (Én hosszú ujjúnak hívom pedig csak a trikókhoz képest az.)

-Egy valódi hosszú ujjú pólóm (a szeles estékre)

-Egy vékony kapucnis pulcsim (ha esetleg a hegytetőn éjszakáznánk)

-Három ujjatlan pólóm

-Öt atlétatrikóm

-Öt “haute couture” thai nadrágom (Hajni édesanyja jóvoltából)

-Egy rövid gatyám

-Egy szörfös shortom

-Egy szakadt hosszúnadrágom (amit csak melóba hordtam, így nem is számoltam bele az opcionális ruházati összetevők közé)

ruhatáram

Címke , , ,

2 thoughts on “ropa

  1. kocosfoka szerint:

    Nagyon cuki rajz! 🙂

  2. […] thai-gatyó is kihasadt a lábam között. Ez a veszteség  közel egynegyedével csökkentette a ruhatáramat ,ami eddig sem töltött volna meg egy királyi gardróbot. Ezen kívül már az egyetlen papucsom […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: