A kirándulás házhoz jön

Hajni három egybefüggő szabadnapjára ötleteltünk programot. Felmerült pár, még meg nem látogatott csodálatos hely felkeresése, de valahogy mind túl távolinak vagy bonyolultnak tűnt így gépjármű nélkül gyalogosan, esetleg stoppal. Ha ugyanis errefelé túrázásra adod a fejed, mindenképp magaddal kell vigyél 5-6 liter ivóvizet ezt persze felszorozva a vadonban töltött napok számával, és akkor még nem beszéltünk az élelemről, nappal a perzselő hőségtől, éjszaka a hirtelen lehűlő levegő ellen védő készségekről és erről-arról, ami jól jöhet ha az ember kimegy a természetbe.Nincsenek igazán nagy távolságok a szigeten, de ha figyelembe vesszük a domborzat sajátosságait és a földdarab túlnyomó részén hiányzó természetes árnyékbavonulás lehetőségét, akkor rögtön kiderül, hogy nem is annyira egyszerű errefelé csak úgy kiruccanni. Szóval jó sok szirszar kell itt a túléléshez, a konfortközeli “kempingezéshez” pedig még több.

Letettünk hát a távolabbi helyek eléréséről, mikor is felkiabált a Laci és egy helyi cimborája, hogy nincs e kedvünk velük felmenni a finkához másnap pedig, meglátogatni nemrég idetelepült német ismerőseit a hegyi barlangházukban.

Szóval mégiscsak utolért bennünket a kimozdulás és két pompás, egészen laza napot sikerült eltölteni a hegyekben.

Ettük a baranco-ban termő varázslatos ízű biozöldségeket az általam vadászott halakkal, aludtunk franciaágynak is beillő trambulinon a szikrázó csillagok alatt, másztunk hegyre, futtattunk és fürdettünk helyi patakban, villámistenről elnevezett labradort, megkóstoltuk a német “hegyiemberek” kemencés finomságait és Laci kis barátjától a folyton tevékenykedő Edgar-tól (aki vérbeli, tősgyökeres CSÁCSÓ) még mangófát oltani is megtanultam.

Ami a legszuperebb az egészben, hogy Jürgennek (hogyan is máshogy hívhatnának egy németet) a nagyon barátságos családapának, horgonyoz egy tizenkét méteres vitorláshajója Palmasban. Rajta keresztül talán lehetőségem nyílik, hogy egy régi vágyam teljesüljön és egy öreg tengeri medvétől sajátíthassam el a vitorlázást, a sok olvasás és tanulás után végre GYAKORLATBAN.

Image

Kaktuszvirágok és sfumato…

Image

Kanyon

Image

Lány csapzott kutyával

Image

Jürgen és a kemencés pizza

Image

 

Nézelődés a barlanghonban

 

 

Image

Frissen sült cipó kilátással

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: