forróság

Az eddig csak Kalimakor tapasztalt hőség keményen beette magát a szigetre, ez csak azért furcsa mert ezúttal nem jelentkezik hozzá a levegőben szálló por, ami ha forró is de valamelyest megszűri a nap sugarait így a levegő forrósága nem párosul az amúgy elég égető napfénnyel. Most azonban nincs por, tiszta az idő és a nap is akadálytalanul okádja a földre a tüzét, a levegő hőmérséklete viszont kb. 10 C°-al több mint az átlag nyári napokon. Az a hőmérő amelyik nem az árnyékban van elhelyezve szokás szerint hasznavehetetlen ugyanis csak 55 fokig van számozva, de a higanyszál  ezen túlhaladva már kikívánkozna az üvegkapilláris felső pontján.

Bízom benne, hogy a sziget időjárásában beállt (remélem időszakos) módosulás nem fogja mindenestül elpusztítani a konyhakertet, a füveimmel ugyanis még virágzásuk előtt végzett az előző Kalima.

Az uborkákon már megjelent az első termésnek mondható kis kezdemény és a paradicsomok is egyre nagyobbak, sőt a csili is virágzik. Szóval nagyon ajánlom a klímaváltozásnak, hogy vegyen vissza, mert nem állok jót magamért, ha már a kenderemet elszívta helyettem legalább a kovászos uborka project ne mennyen az ebek harmincadjára.

Image

Viszont a halkra már úgy lövök mint ahogy a Csáknorisz rúg, fordulásból,halálpontosan…

A tegnapi vadászat 8 új lukas trófeával gazdagította a grillrácsot.

Image

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: