tortuga

Image

Újfent kimentem a halak hordozható rémével egy újabb helyre, ahol eddig még nem próbálkoztam, – Los Caideros alatti sziklás, betontuskós partra – de sajnos ma sem jártam túl nagy sikerrel. Pedig kristálytiszta volt a víz és a hullámok sem voltak túl erősek.

Sikerült is elejteni egy halat, de a szerencsétlen lecsúszott a szigonyról (tehát kétszeresen is sikerült elejteni) és a vízmozgás besodorta a partot szegélyező, egymás hegyére hátára dobált óriás hullámtörő betonjátékok közé, – amik leginkább egy gigantikus metánmolekula atommodelljére emlékeztetnek – így sajnos nem lett belőle vacsora de legalább beetettem rablóhalra. Az egyáltalán nem emberi léptékű, hatalmas ipari műtárgyak között úszkálni egészen szürreális élmény, egyesek újnak tűnnek, másokkal már “elbánt” a nagy víz flórája és faunája, megrágcsálta, benőtte, ellepte. Kísérteties hangulata egy ember utáni világ vízióját idézi, kicsit Atlantisz, kicsit biosokk.

A mai vízalábújás legnagyobb élménye viszont nem a fura, szabályos alakú, mesterséges “konkrétumok” közti lebegés, de még csak nem is a vadászati félsiker volt.

Alattam tízemeletnyi mélység, az aljzat kövein fehéren villog a hullámok ide oda cikázó fénye. Ez a kaleidoszkópszerű játék a szfumátósan sötétülő kékségben apró cérnaszálak vibrálásának látszik. Ahogy előrefelé nézek a sűrű világoskék közegben, elszórt, apró, felhőszerű kishalrajok közt feltűnik egy lassan mozgó fénytelen tömeg.

Sebesen arra úszom annak reményében, hogy mégis erre tévedt egy, az óceán tekintélyesebb méretű ragadozói közül, akit esetleg kilyukasztva az egész otthoni csapatot megetethetem. de rövidesen kiderült, hogy tévedtem, egy szép nagy tortuga repült arra lomhán hangtalan “szárnyaival”. Sokáig úsztam fölötte és körbe körbe körülötte mikor megunta a társaságomat és lemerült a mélység irizáló vonalkái közé, ahová már nem tudtam követni és eltűnt a szemem elől.

Az óceán minden teremtménye lenyűgöző, mégis valahogy azok keltik a legnagyobb csodálatot bennem amik méretüknél fogva is versenyre kelnek a felszín humanoid látogatóival.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: